Tunnisteet

12 apostolia (1) Aasia (1) Adelaide (1) aerobic (2) Alice Springs (1) arvoitus (1) Australia (13) automatka (1) Ayer's Rock (3) Backpackers Hostel (1) benji-hyppy (1) big brother (1) bloggaus (6) Blue Lagoon (1) body attack (2) body pump (1) Brandon Sanderson (1) Broken Hill (1) buzz (1) Christchurch (1) Cold Rock Ice Creamery (1) Coober Pedy (2) delfiini (1) Deutchland (1) duck face (1) elektroniikka (2) elintaso (1) elokuva (1) ennustaminen (1) eutanasia (1) Fidzi (4) Fiji (1) Flinders Ranges (2) Geelong (1) haiku (1) hintataso (2) hostelli (1) ikoni (1) journalismi (1) kajakki (1) karma (1) Kata Tjuta (1) kenguru (1) Keski-ikäiset naiset (1) KFC (1) kirjoituskilpailu (1) kotiinpaluu (1) Kuinka kuulostaa älykkäältä (2) kulttuurishokki (2) kuu (1) lapsuus (2) Leivänheitto (1) lemmikkieläin (5) logo (1) lucid dreaming (1) Maalarinteippi (1) Mars (1) matkailu (1) matkakertomus (2) matkapuhelin (1) matkatavarat (1) Melbourne (1) Memorial Hall (1) muistelmat (2) muistot (1) naapurikateus (1) Nadi (1) Nevis Arc (1) Nevis Bungy (1) Newcastle (13) Newsweek (1) nisäkkyys (1) oopperatalo (1) opaalit (1) opas (1) Orroroo (1) pikaruoka (1) poliisi (1) Port Macquarie (1) prototyyppi (1) road trip (16) Road Trip Vol. 2 (2) Robert Jordan (1) runous (1) ruoka (4) Saksa (1) saksalaiset (1) selkouni (1) seurapiirit (1) shoppailu (1) sijamuodot (1) sosiaalisen median pelisäännöt (1) Sun Moon lake (1) suomen kieli (6) Suomi (2) Sydney (4) Taipei (11) Taipei 101 (1) Taipei Zoo (1) Taiwan (4) Torquay (2) tuo kaunis kieli (1) Uluru (5) Uusi-Seelanti (8) vaatetus (1) vaihto-opiskelu (3) Vesa Keskinen (1) vihannekseksi muuttuminen (1) vihannes (1) Viisikko (1) Wheel of Time (1) word of mouth (1) yliopisto (1) ystävät (1) yöelämä (4)

tiistai 21. syyskuuta 2010

Aika kultaa muistot, vuodet menneen hopeaa

Muistatko, kun yläasteella Pertti (nimi muutettu) ajoi Koskelan ostarilla hyppyristä ja kaatui rähmälleen asfaltille? Martti (nimi muutettu) osti Pertille kaupasta tikkarin, koska polveen oli tullut pikkuinen naarmu.

Muistatko, kun oltiin armeijassa? Talvella oli kylmää ja lunta oli ainakin metri. Meidän piti hypätä telakuorma-auton etuvaunusta, kun se kaarsi metsään turvaan. Teka pysähtyi muutamaksi sekunniksi metsän reunaan, ja minun ja Heikin (nimi muutettu) tehtävä oli rämpiä ahtaasta tekasta mahdollisimman nopeasti pihalle.

Muistatko, kun läimäytin oven kiinni ja teka lähti liikkeelle, eikä kukaan huomannut ajoissa, että Heikin taisteluvyön nauha oli jäänyt oven väliin? Katsoin, kuinka liikkuva teka kiskaisi Heikin telojensa alle ja huusin kuin sotaelokuvissa: ”Lääkintämies!” Heikin tuskaisa huuto oli myös Oscarin arvoinen, kun hän ilmaantui lumen ja telojen välistä. Kuin ihmeen kaupalla mustelmat olivat pahimmat vammat, mitä onnettomuudesta koitui.

Entä se kun lapsena juostiin meiltä naapuritalolle, koska Valtteri (nimi muutettu) oli saanut Sega Saturnin? Meillä oli vain Super Nintendo, joten uusi konsoli oli koko naapuruston lasten ihmetyksen aihe. Lapsia virtasi taloon sisään ja me tulimme viimeisinä. Ovella seisova isoäiti pudisteli päätään ja sulki oven juuri nenämme edestä ja sanoi, ettei sisälle mahdu enää ketään.

Muistatko lukion? Pölyltä tuoksuvan keramiikkaluolan... luokan, jossa opimme latinan deklinaatiot ja konjugaatiot ja katselimme latinamummun matkakuvia. Kirjaston, jossa opimme, miten tuppea pelataan. Entä päivän, kun ylioppilaskirjoitusten tulokset tulivat viimein ja istuimme ruokalassa ja tuijotimme pieniä paperinsuikaleita?

Entä sen, kun pysähdyimme tienristeykseen keskellä yötä ja mietimme, mitä jos karhut hyppelisivät puusta toiseen kuin oravat? Tai kun menimme teille kotiin ja pikkuveljesi katsoi ikkunasta, että tuolla sisko seisoo jonkun tytön kanssa, koska minulla oli vielä pitkät hiukset.

Minä muistan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti