Tunnisteet

12 apostolia (1) Aasia (1) Adelaide (1) aerobic (2) Alice Springs (1) arvoitus (1) Australia (13) automatka (1) Ayer's Rock (3) Backpackers Hostel (1) benji-hyppy (1) big brother (1) bloggaus (6) Blue Lagoon (1) body attack (2) body pump (1) Brandon Sanderson (1) Broken Hill (1) buzz (1) Christchurch (1) Cold Rock Ice Creamery (1) Coober Pedy (2) delfiini (1) Deutchland (1) duck face (1) elektroniikka (2) elintaso (1) elokuva (1) ennustaminen (1) eutanasia (1) Fidzi (4) Fiji (1) Flinders Ranges (2) Geelong (1) haiku (1) hintataso (2) hostelli (1) ikoni (1) journalismi (1) kajakki (1) karma (1) Kata Tjuta (1) kenguru (1) Keski-ikäiset naiset (1) KFC (1) kirjoituskilpailu (1) kotiinpaluu (1) Kuinka kuulostaa älykkäältä (2) kulttuurishokki (2) kuu (1) lapsuus (2) Leivänheitto (1) lemmikkieläin (5) logo (1) lucid dreaming (1) Maalarinteippi (1) Mars (1) matkailu (1) matkakertomus (2) matkapuhelin (1) matkatavarat (1) Melbourne (1) Memorial Hall (1) muistelmat (2) muistot (1) naapurikateus (1) Nadi (1) Nevis Arc (1) Nevis Bungy (1) Newcastle (13) Newsweek (1) nisäkkyys (1) oopperatalo (1) opaalit (1) opas (1) Orroroo (1) pikaruoka (1) poliisi (1) Port Macquarie (1) prototyyppi (1) road trip (16) Road Trip Vol. 2 (2) Robert Jordan (1) runous (1) ruoka (4) Saksa (1) saksalaiset (1) selkouni (1) seurapiirit (1) shoppailu (1) sijamuodot (1) sosiaalisen median pelisäännöt (1) Sun Moon lake (1) suomen kieli (6) Suomi (2) Sydney (4) Taipei (11) Taipei 101 (1) Taipei Zoo (1) Taiwan (4) Torquay (2) tuo kaunis kieli (1) Uluru (5) Uusi-Seelanti (8) vaatetus (1) vaihto-opiskelu (3) Vesa Keskinen (1) vihannekseksi muuttuminen (1) vihannes (1) Viisikko (1) Wheel of Time (1) word of mouth (1) yliopisto (1) ystävät (1) yöelämä (4)

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Selkouni

Lapset ovat kummallisia. Muistan, kuinka ala-asteikäisenä makasin sängyllä ja tuijotin kattoa. En räpäyttänyt silmiäni enkä siirtänyt katsettani. Huomasin, että jos teen tätä tarpeeksi kauan näkökenttäni reunat alkavat sumentua ja värit muuttuvat negatiiveiksi. Minulla oli päämäärä, johon pyrin lapsekkaalla vakaumuksella.

Yritin hypnotisoida itseäni. Olin löytänyt lähikirjastosta parapsykologian osaston ja kokeilin kaikkia kirjoissa esitettyjä ilmiöitä: itsesuggestiota, asioiden tekemistä mieleni voimalla, ennaltanäkemistä ja selkounia. Hypnoosi on tieteellisesti todistettu tosiseikka, mutta itseäni en koskaan onnistunut hypnotisoimaan. Makasin sängyllä ja toistin itselleni ”vaivut hypnoosiin”. Sanomattakin lienee selvää, että ennaltanäkeminen onnistui vielä huonommin.

Selkounet, lucid-unet tai lusidi unennäkö kiinnostivat minua erityisesti. Mikäpä olisi mahtavampaa kuin toteuttaa unessa kaikki, mikä tosimaailmassa ei ollut mahdollista. Luin kirjoista eri tapoja aloittaa selkounen näkeminen ja kokeilin niitä ennen nukkumaanmenoa. Samaan tapaan kuin itsesuggestiossa hoin itselleni, että olen pian unessa, mutta tällä kertaa muistan, mitä tapahtuu ja pystyn vaikuttamaan siihen.

Erään kerran se tuntui onnistuvan. Olin unessa, mutta tiesin sen olevan unta. En kokeillut lentää tai vaikuttaa unen lakeihin, vaan tein sen, minkä vain lapsi voi tehdä. Tein maagisen eleen – piirsin ympyrän etusormillani – ja eteeni ilmestyi se, minkä olin toivonut luovani: Nintendo 64. Se leijui sormieni edessä ja innostuin siitä, että olin onnistunut. Kaikki ei kuitenkaan ollut mennyt täysin oikein, sillä pelikone oli vain neljäsosan kokoinen verrattuna oikeaan. ”Eihän tuolla voi pelata mitään”, ajattelin ja kokeilin uudestaan. Lopputuloksena oli aina joko epäonnistuminen tai minikokoinen Nintendo.

Tuon yön jälkeen luovutin selkounien suhteen. Minusta tuntuu, että selkounen sijaan se oli kaiken sen keskittymisen tuottama normaaliuni, jossa uneksin näkeväni selkounta. Lopulta sain Nintendon ihan tosimaailmassa. Normaalikokoisen sellaisen.

1 kommentti:

  1. Pieni korjaus. Selkouni ei kuulu parapsykologian, vaan psykofysiologian tieteenalaan. Kummallista, että peräti kirjastossakaan ei tällästä tiedetty.

    Eikä kannata luovuttaa yhden selkounen jälkeen, se vaatii enemmän harjoitusta, jotta onnistut hallitsemaan uniasi paremmin.

    VastaaPoista