Tunnisteet

12 apostolia (1) Aasia (1) Adelaide (1) aerobic (2) Alice Springs (1) arvoitus (1) Australia (13) automatka (1) Ayer's Rock (3) Backpackers Hostel (1) benji-hyppy (1) big brother (1) bloggaus (6) Blue Lagoon (1) body attack (2) body pump (1) Brandon Sanderson (1) Broken Hill (1) buzz (1) Christchurch (1) Cold Rock Ice Creamery (1) Coober Pedy (2) delfiini (1) Deutchland (1) duck face (1) elektroniikka (2) elintaso (1) elokuva (1) ennustaminen (1) eutanasia (1) Fidzi (4) Fiji (1) Flinders Ranges (2) Geelong (1) haiku (1) hintataso (2) hostelli (1) ikoni (1) journalismi (1) kajakki (1) karma (1) Kata Tjuta (1) kenguru (1) Keski-ikäiset naiset (1) KFC (1) kirjoituskilpailu (1) kotiinpaluu (1) Kuinka kuulostaa älykkäältä (2) kulttuurishokki (2) kuu (1) lapsuus (2) Leivänheitto (1) lemmikkieläin (5) logo (1) lucid dreaming (1) Maalarinteippi (1) Mars (1) matkailu (1) matkakertomus (2) matkapuhelin (1) matkatavarat (1) Melbourne (1) Memorial Hall (1) muistelmat (2) muistot (1) naapurikateus (1) Nadi (1) Nevis Arc (1) Nevis Bungy (1) Newcastle (13) Newsweek (1) nisäkkyys (1) oopperatalo (1) opaalit (1) opas (1) Orroroo (1) pikaruoka (1) poliisi (1) Port Macquarie (1) prototyyppi (1) road trip (16) Road Trip Vol. 2 (2) Robert Jordan (1) runous (1) ruoka (4) Saksa (1) saksalaiset (1) selkouni (1) seurapiirit (1) shoppailu (1) sijamuodot (1) sosiaalisen median pelisäännöt (1) Sun Moon lake (1) suomen kieli (6) Suomi (2) Sydney (4) Taipei (11) Taipei 101 (1) Taipei Zoo (1) Taiwan (4) Torquay (2) tuo kaunis kieli (1) Uluru (5) Uusi-Seelanti (8) vaatetus (1) vaihto-opiskelu (3) Vesa Keskinen (1) vihannekseksi muuttuminen (1) vihannes (1) Viisikko (1) Wheel of Time (1) word of mouth (1) yliopisto (1) ystävät (1) yöelämä (4)

tiistai 2. marraskuuta 2010

Tim vastaan maailma

Joinakin päivinä ei kannata astua ulos ollenkaan. Toisina se on sen arvoista vain senkin takia, että näkee, että joskus olisi suotavampaa vain jäädä sänkyyn.

Tim kuvaili minulle viimeisintä viikkoaan huonoimpanaan Australiassa. Kaikki alkoi siitä, kun hän hukkasi puhelimensa – sohvalla istuessaan. Omien sanojensa mukaan hän istui Big Brother -talonsa olohuoneessa iPhonensa kanssa eräänä torstai-iltana, minkä jälkeen puhelin on ollut kadoksissa. Ihmettelin perjantaina, miksi Tim ei vastaa viesteihin tai soittoihin, kun puhelin selvästi hälyttää.

Ilmeisesti puhelin oli värinähälytyksellä, joten soittoäänen perusteella sitä ei ole löydetty. Ensimmäisinä päivinä Tim etsi talon läpikotaisin ja soitti siihen keskellä yötä, jotta surina paljastaisi sen olinpaikan. Omien sanojensa mukaan hän kuuli jotakin jostakin, mutta itse puhelinta ei vielä ole löytynyt. Ja kun iPhonen akku loppuu, sammuu viimeinenkin toivonkipinä sen löytämisestä.

BB-talossa asuu toistakymmentä ihmistä, joten joku pitkäkynsi on saattanut käyttää tilaisuutta hyväkseen. Vuokraisännän kanssa Tim tarkisti valvontakameroiden kuvat, mutta ne olivat liian rakeisia. Mitään hyödyllistä ei isoveljen valvonnasta ole siis koitunut.

Joskus elämä potkii päähän. Joskus sen tekee katukivetys. Eilinen oli sateisin päivä täälläoloaikanani, ja yliopiston kävelytiet lainehtivat vedestä. Olin Timin seurana, kun hän tulosteli koulutöitään, jotka hänen piti palauttaa ennen viittä. Kun pääsimme tietokoneluokkaan asti, kello oli puoli viisi.

Päivän suunnitelma oli oikeastaan varsin yksinkertainen: tulosta raportti ja palauta se laatikkoon. Ensiksi mainittu ei onnistunut, sillä kummallakaan meistä ei ollut tarpeeksi rahaa tulostustilillämme. Kello läheni viittä, kun Tim lähti juoksemaan kirjastoon, jossa hän voisi ladata lisää varoja tililleen. Timin olisi pitänyt ymmärtää, että sisäliikuntakengissä juokseminen muutaman sentin vesipedin päällä ei pääty hyvin.

Katukivetys siis mottasi Timille mustan silmän, asuintalo varasti hänen puhelimensa ja kaikki muutkin elottomat asiat tuntuivat olevan häntä vastaan. Odotan innolla, mitä tänään tapahtuu. Ehkä oksa putoaa hänen päähänsä, pesukone pihistää hänen kannettavan tietokoneensa ja valvontakamerat kuvaavat hänet raivoamassa pesukoneelle karahka kädessään ja hänestä tulee Youtuben uusin nettijulkimo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti