Tunnisteet

12 apostolia (1) Aasia (1) Adelaide (1) aerobic (2) Alice Springs (1) arvoitus (1) Australia (13) automatka (1) Ayer's Rock (3) Backpackers Hostel (1) benji-hyppy (1) big brother (1) bloggaus (6) Blue Lagoon (1) body attack (2) body pump (1) Brandon Sanderson (1) Broken Hill (1) buzz (1) Christchurch (1) Cold Rock Ice Creamery (1) Coober Pedy (2) delfiini (1) Deutchland (1) duck face (1) elektroniikka (2) elintaso (1) elokuva (1) ennustaminen (1) eutanasia (1) Fidzi (4) Fiji (1) Flinders Ranges (2) Geelong (1) haiku (1) hintataso (2) hostelli (1) ikoni (1) journalismi (1) kajakki (1) karma (1) Kata Tjuta (1) kenguru (1) Keski-ikäiset naiset (1) KFC (1) kirjoituskilpailu (1) kotiinpaluu (1) Kuinka kuulostaa älykkäältä (2) kulttuurishokki (2) kuu (1) lapsuus (2) Leivänheitto (1) lemmikkieläin (5) logo (1) lucid dreaming (1) Maalarinteippi (1) Mars (1) matkailu (1) matkakertomus (2) matkapuhelin (1) matkatavarat (1) Melbourne (1) Memorial Hall (1) muistelmat (2) muistot (1) naapurikateus (1) Nadi (1) Nevis Arc (1) Nevis Bungy (1) Newcastle (13) Newsweek (1) nisäkkyys (1) oopperatalo (1) opaalit (1) opas (1) Orroroo (1) pikaruoka (1) poliisi (1) Port Macquarie (1) prototyyppi (1) road trip (16) Road Trip Vol. 2 (2) Robert Jordan (1) runous (1) ruoka (4) Saksa (1) saksalaiset (1) selkouni (1) seurapiirit (1) shoppailu (1) sijamuodot (1) sosiaalisen median pelisäännöt (1) Sun Moon lake (1) suomen kieli (6) Suomi (2) Sydney (4) Taipei (11) Taipei 101 (1) Taipei Zoo (1) Taiwan (4) Torquay (2) tuo kaunis kieli (1) Uluru (5) Uusi-Seelanti (8) vaatetus (1) vaihto-opiskelu (3) Vesa Keskinen (1) vihannekseksi muuttuminen (1) vihannes (1) Viisikko (1) Wheel of Time (1) word of mouth (1) yliopisto (1) ystävät (1) yöelämä (4)

lauantai 10. heinäkuuta 2010

Rauhaton valtameri

Tänään kävin ensimmäistä kertaa Newcastlen rannalla. En ollut koskaan nähnyt surffaajia oikeassa elämässä, ja pienten mustien pisteiden taistelu aaltoja vastaan näytti hurjalta. Ainakin minusta, joka osaa uida seitsemän metriä tyynessä uima-altaassa. Ilma oli puolipilvinen, mutta talven tuuli ei ollut pureva. Uskaliaimmat hyppivät rannalla bikineissä. Minä olin vetänyt niskaan takin ja paksun pusakan.

Asunnosta ei ole vielä kuulunut, joten minun täytynee jatkaa etsimistä. Maanantaina asuntotoimistosta on kuulemma ilmaisia kyytejä mahdollisiin vuokrahuoneisiin, joten silloin varmaan aloitan taas aktiivisen etsinnän. Tänään olen lähinnä istunut keskustan student hubin atk-luokasta ja nauttinut ilmaisesti netistä. Taipeissa olo oli kuin turistilla, mutta täällä ei tunnu samalta. Ehkä se johtuu siitä, että itse keskustassa ei välttämättä ole samalla tapaa turistikohteita kuin Taiwanissa. Ja myös siitä, että Australia vaikuttaa ainakin aluksi varsin samanlaiselta kuin Suomi. Bussipysäkillä on omat ammattilaisensa, joiden puheesta ei saa selvää, ja teinit ovat äänekkäitä. Australialainen ystävällisyys tulee esille ehkä enemmän palveluammateissa, joiden harjoittajat kyselevät, mistä olen kotoisin ja juttelevat muutenkin vapaammin kuin Suomessa.

Aamulla heräsin siihen, kun oma ammattilaisystäväni hostellista oli avannut ikkunan päästääkseen vähän raikasta kymmenasteista ilmaa sisään. Hän oli noussut yllättävän aikaisin siihen nähden, että hän oli tehnyt koko yön töitä tukkisahalla. Onneksi huomasin, että korvatulpat poistavat tehokkaasti kuorsauksen, ja jäljelle jää vain vieno tärinä kerrossängyn rakenteissa. Kun ikkuna on kiinni, lämpötila huoneessa on reippaasti kylmempi kuin Suomessa, mutta peiton alla lämpötila on ihan riittävä ja oikeastaan aika miellyttävä.

Kävin tänään ensimmäistä kertaa marketissa ja kiertelin hyllyt läpi ja ihmettelin hintoja ja tarjontaa. Lihatiski oli täynnä grillattavaa, ja leipähylly täynnä vaaleaa leipää. Hintataso oli pitkälti sama kuin Suomessa. Taipeihin verrattuna se oli joidenkin tuotteiden osalta korkea: limukkatölkin sai Taipeissa kuudellakymmenellä sentillä, täällä se maksaa euron lisää. Banaanit maksoivat 1,4 euroa kilolta, omenat 2,4 €/kg. Pitänee alkaa ostamaan iso köntti jauhelihaa ja kokata siitä itselleni gourmet'ta.

1 kommentti: